utorok 7. apríla 2015

Patentovaný komplex mladosti a dlhovekosti.

VitAGE - VitaGermanium
patentovaný komplex mladosti a dlhovekosti. Patent CN100348654.  Prihláška na patent US20070197819.

Pre väčšinu z nás, je starnutie vec filozofická. Chápeme, že je nezvratné a že skôr alebo neskôr sa každý s tým bude musieť zmieriť. Učíme sa s tým žiť. Hľadáme rôzne vysvetlenia a prednosti zmierňujúce naše vnímanie starnutia - dospievanie, skúsenosť, múdrosť, úcta, bohatstvo ... Tak sa v starobe stáva každý filozofom. 
A čo tak pozrieť sa na tento proces z hľadiska biológie a fyziológie? Možno lepšie pochopíme, čo sa v podstate deje. Uvidíme aké sú príčiny a budeme môcť niečo urobiť. Áno, starnutie je otázkou filozofickou, avšak ponúka sa otázka: prečo sú štáty, kde priemerná dĺžka života je viac ako 80 rokov, a v iných (pričom ďaleko nie zaostalých) - menej než 60. Fyziológia vysvetľuje tieto príčiny a to s presnosťou do molekúl a buniek nášho organizmu.

Napríklad: molekula DNA. Je to základ genetického aparátu, každej našej bunky. Je to matrica, etalón, podľa ktorého, ako podľa šablóny, bunka renovuje akékoľvek poškodenie alebo jednoducho obnovuje "opotrebované" elementy. Čím dlhšie je udržiavaná DNA, tým dlhšie bunka má možnosť udržiavať svoju mladosť.  Ak je DNA poškodená, bunka začína robiť chyby v programoch sebaobnovy, chyby sa nakopujú. Bunka stráca zdravie, prestáva fungovať na 100% a časť buniek vôbec, hynie.
Alebo preskúmame molekuly kyslíka. Bez nej bunky zostávajú bez energie a presnejšie povedané, bez ďalšej dôležitej molekuly - ATF, ktorá je energonosičom pre všetky bunky nášho organizmu a bez energie bunky rýchlo starnú. A teraz sa pozrieme na rovnakú molekulu kyslíka, ale z inej strany. Počas chemických reakcií za účasti kyslíka sa vyrába nielen energia pre bunky, ale aj veľká hrozba pre bunky. Sú to tiež molekuly, ale molekuly voľných radikálov. Tieto mocné okysličovadlá vyvolávajú oxidáciu bunkových štruktúr, začínajú od vonkajších až po genetický materiál buniek. Poškodené bunky sa úplne renovovať nemôžu, takže prechádzajú do úrovne starých čiže umierajúcich buniek.
Ak sa pozrieme na proces starnutia z tejto strany, nebudeme už filozofovať, ale budeme sa snažiť dozvedieť viac o tom, ako sa chrániť.

Práve fyziológia nám ponúka mnoho povzbudzujúcich faktorov. Napríklad, informácie novej vedy, ako je epigenetika. Táto veda skúma faktory, ktoré môžu ovplyvňovať náš genetický aparát a tým pádom zväčšovať alebo zmenšovať dĺžku nášho života. Ako sa ukázalo, v našej DNA sú zvláštne receptory - epigenetické markery. Rôzne látky nášho prostredia - voda, vzduch, potraviny, môžu pôsobiť na tejto markery a ovplyvňovať dĺžku života DNA.
Napríklad: výskumy ukazujú, že zbytočne tučné a kalorické jedlá aktivujú gény dočasného starnutia a naopak: komponenty rastlinných potravín sú schopné aktivovať gény dlhovekosti. Ako vidíme, dĺžka nášho života nie je geneticky naprogramovaná na 100% ale môžeme ju meniť pomocou určitého epigenetického pôsobenia.

V roku 1981 japonskí vedci identifikovali hlavnú účinnú látku extraktu z koreňa Kokoríka kopijovitého a nazvali ju RESVERATROL. Čoskoro nato sa skúmanie účinkov resveratrolu na ľudský organizmus stalo predmetom odborných štúdií vedcov z mnohých krajín sveta a trvá doteraz. Resveratrol produkujú niektoré rastliny pri napadnutí baktériami či hubami - je to taká ich prirodzená obrana. Ľudský organizmus produkuje resveratrol pri dlhodobom hladovaní.
Práca Davida Sinclairam PhD., Na Harvard University preukázala, že resveratol ovplyvňuje činnosť génov produkujúcich sirtuíny (skupina siedmych génov spojených s procesom starnutia, prezývané "gény dlhovekosti". Kľúčom pre predĺženie života je zvýšenie aktivity génu, ktorý u kvasiniek nesie označenie SIRT2 a u človeka sa skrýva za podobnú skratku SIRT1. Tieto gény majú za úlohu regulovať početné biologické procesy a opravovať poškodenú DNA). Sirtuíny sú považované za molekuly s blahodarným účinkom na zdravie a za zázračným efektom na predĺženie života. Zdá sa, že robia dedičnú informáciu odolnejšiu k poškodeniu a to má na dĺžku života priamo blahodarný vplyv. Sirtuin, teda chráni pred poškodením DNA a bráni tak škodám, ktoré v našich bunkách s postupujúcim vekom páchajú napríklad voľné radikály. V spolupráci so súkromnou biotechnologickou firmou BIOMOL hľadal Sinklairov Harvardský tím molekuly, ktoré by dokázali génu SIRT1 "nasadiť ostrohy". Už pred dvoma rokmi našli dve sľubné látky a obe patrili medzi polyfenoly vyskytujúce sa napríklad v jablkách alebo v dají. Ďalšie pátranie sa preto zameralo na látky s touto chemickou štruktúrou. Ako úplný šampión vyšiel zrovnaný polyfenol resveratrol hojne obsiahnutý v hrozne a červenom víne. Tento "vínny polyfenol" zvyšuje aktivitu životodarného génu SIRT1 v ľudských bunkách hneď 13krát. Resveratrol je jedným z lepších ochrancov srdca a ciev a rovnako ako germánium a koenzým Q10, obsiahnuté v produktoch, napomáha k zväčšeniu dĺžky života.
Tím talianskych vedcov vedený neurológom Allessandro Cellerinem zo Skuola Normále Superiore v Pise tiež otestoval resveratrol na stavovcoch. Vybral si k tomu zvláštnu tropickú rybu Nothobranchius furzeri, ktorá je považovaná za stavovca s najkratším životom. Zvyčajne umiera na starobu vo veku iba 3 mesiace. Cellerino popísal krátky život tejto ryby v roku 2003 a už vtedy ju navrhoval ako vynikajúci laboratórny model pre výskum starnutia. Celkom 150 rýb kŕmil potravou rozlične obohatenou o resveratrol a pozoroval u nich nielen predĺženie života, ale aj zlepšenie zdravotného stavu a väčšie vitalitu. Vysoké dávky resveratrolu predlžovali rybám život až o 50%. Ryby neboli tak sklerotické, viac si pamätali. Pitva preukázala, že majú v mozgu viac neurónov. Doterajšie výskumy teraz preukázali, že resveratrol účinne a všestranne chráni srdcovo cievny systém tým, že znižuje napätie ciev, bráni oxidácii "zlého" cholesterolu, bráni nadmernej zrážanlivosti krvi a významne posilňuje telesný antioxidačný systém, dá sa naozaj povedať, že predlžuje život. Neobyčajne významný je účinok resveratrolu proti rade typov zhubne nádorových ochorení, ktorý spočíva v tom, že resveratrol blokuje všetky postupujúce procesy, počas ktorých sa zdravá bunka mení na bunku rakovinovú. Vedci odhalili ešte jeden potenciál resveratrolu, a to v liečbe cukrovky. Vďaka zvýšenej aktivite SIRT1 bola zistená lepšia citlivosť inzulínu v bunkách. Pri výskumoch bolo tiež dokázané, že resveratrol zvyšuje inzulínovú rezistenciu u zvierat, kŕmených potravou s vysokým obsahom tukov, čo znamená veľkú nádej pre osoby, trpiace diabetom druhého typu. V ďalších štúdiách o resveratrolu sa zistilo, že diabetici, užívajúci resveratrol zlepšili svoje skóre pri skúške ústnej glukózovej tolerancii, ktorá meria telesné schopnosti rozčleňovať a používať cukor, čo je zásadný problém u diabetikov.
Germánium bolo syntetizované prvýkrát v Japonsku okolo 5 - 7 rokov dozadu, ešte sa nevedelo k čomu je dobré. Ďalšie výskumy ukázali, že germánium viac než o 30% znižuje riziko ochorenia rakovinou a na 27 - 32% zvyšuje dĺžku života, zodpovedá za procesy prenosu kyslíka v organizme a najviac - na mitochondrií vnútri bunky. Práve Ge je garantom toho, že kyslík bude dostavaný a vstrebaný každou bunkou. Kyslíkové hladovanie buniek tiež môže napomáhať aktivácii génov starnutia, ale látky, zabezpečujúce dopravu kyslíka, naopak, predlžujú život DNA. Germánium kontroluje mechanizmus dopravy kyslíka a stimuluje interferón - jedného z hlavných elementov ochrany v imunitnom  systéme. Interferón (IFN) - je označenie pre skupinu glykoproteínov produkovaných niektorými bunkami k odpovedi na napadnutie vírusom. Radí sa medzi cytokíny.
Delí sa zvyčajne do dvoch skupín:
1. IFN-I - monomerické proteíny produkované vírusom napadnutými bunkami a spúšťajúci vrodenú imunitnú odpoveď.
2. IFN-II - dimerizované proteíny produkované T-lymfocytmi a NK-bunkami, spúšťajú adaptívne imunitnú odpoveď a bojujú proti nádorovým bunkám a parazitom. Niektoré interferóny sa používajú ako liečivá. Príkladom sú interferón beta-1a a interferón beta-1b používané na liečbu sklerózy multiplex a tiež zodpovedá za mechanizmus metabolizmu kyslíka v bunkách. Lenže podávaný interferón má vedľajšie účinky, takže tu bola zvolená iná cesta - cesta posilnenia imunity a stimulácia produkovania svojho interferónu. Čím viac kyslíka, tým viac je energie v bunkách ako ATF. A energia je hlavným príznakom mladosti.
Nedostatok železa je závislý na množstve Germánia. Nie je náhodou, že hlavným prírodným zdrojom Germania je ženšen, v medicíne starobylého východu, najmocnejšia protistárnuca rastlina.
Voľné radikály, vznikajúce na základe oxidačných procesov v bunkách, - hlavná hrozba pre náš genetický aparát. Aj antioxidanty, prírodné látky, blokujúce oxidáciu, ako prvé boli používané v geriatrii pre spomalenie procesov starnutia.

Napríklad ubichinón (Koenzým Q10), ktorý je zúčastnený v procesoch tvorby univerzálneho bunkového energonosiče ATF z kyslíka, aj pri tom blokuje voľné radikály hneď na začiatkoch ich vzniku. Ubichinón je z časti syntetizovaný v tele, z časti je prijímaný s potravou. S vekom klesá podiel vlastnej syntézy. Q10 je integrálnou súčasťou respiračného reťazca, nachádza sa tu priamo pri zdroji voľných kyslíkových radikálov. Má priamy antiaterogénny efekt. Je schopný znížiť koncentráciu lipidových hydroperoxidov v aterosklerotických léziách a zmenšiť veľkosť aterosklerotických plátov v aorte (srdcové zlyhanie, chronické srdcové zlyhanie, infarkt myokardu, ateroskleróza). Efektívne redukuje alfa-tokoferoxylové radikály späť na alfa-tokoferol, tým eliminuje potenciálne prooxidačné radikály a regeneruje aktívnu formu vitamínu E. Pacienti, liečení statínmi (Liek podávaný na zníženie hladiny cholesterolu, na kardiovaskulárne problémy, na niektoré autoimunitné ochorenie), mali pri vyšetreniach zníženú hladinu Q10. Pozitívne výsledky tejto látky boli publikované u Parkinsonovej choroby. Suplementácia (Podávania stravy o zdraviu prospešné mikroelementy) vysokými dávkami Q10 (1200mg denne) znížila až o 44% prejavy úpadku funkcie centrálneho nervového systému (CNS), vrátane denných aktivít.
Bol nájdený intenzívny vzťah medzi pomerom ubichinónu a percentom abnormálnych spermií. Efekt ubichinónu na mobilitu spermií in vitro preukázali Lewin a Lavon. S vekom klesá Q10 aj v koži. Starnutie kože vedie k tvorbe vrások a vyššej náchylnosti k poškodeniu žiarením. Q10 sa ukázal účinný proti UVA spôsobenému oxidatívnemu stresu v ľudských keratinocytoch (hlavná pokožková bunka, predstavuje až 95% všetkých buniek v ľudskej pokožke) a v prevencii poškodení DNA. Koenzým Q10 je veľmi nestabilný a jeho väčšie množstvo, či už v práškoch alebo v roztokoch, rýchlo sa rozkladá v žalúdku alebo v svale, takže do mitochondrií sa dostane len malá časť. Zväčšenie množstva Q10 v preparátoch, potom významne ovplyvní  jeho cenu.

Vo VitAGE bola použitá nanotechnológia. V mikrokapsulách (veľkosti: o 1000x menšia 1 mikrónu) sú založené desiatky miliónov ďalších mikročiastočiek, do ktorých bolo uložené germánium. Vďaka tejto ochrane je dosiahnutý efekt menším množstvom bezo strát ku konečnému výsledku. Mikrokapsuly zodpovedajú medzinárodným štandardom. Pre udržiavanie funkcií mozgu je doporučené 20 - 30mg Q10, pre prevenciu ochrany srdca a ciev 30 - 60mg Q10, pričom tieto štandardy boli založené v čase, keď Nanotechnológia ešte neexistovala, tj. s ohľadom na straty. Vo VitAGE je obsah 30 mg, takže táto dávka už je liečivá.
A úplne nedávno v listoch a plodoch olivy - základného komponentu Stredozemnomorskej  diéty, súvisiacej s vysokou dĺžkou života,  bol objavený najsilnejší, na dnešný deň, antioxidant GIDROXITIROZOL (až o 10x väčšie množstvo Vit.C), ktorý chráni pred oxidačným poškodením a súvisiacim starnutím prakticky každú bunku v organizme, ale najviac efektívny je vo vzťahu ku kĺbom (Spomaľuje degeneráciu chrupavky) a kardiovaskulárnemu systému. Pravé olivové listy obsahujú najväčšiu koncentráciu polyfenolov - organická zlúčenina rastlinného pôvodu, je mocným antioxidantom, má protivírusové, antibakteriálne, protirakovinové účinky, uľahčuje symptómy klimaktéria. Polyfenoly sú dôležité v prevencii srdcovo-cievnych ochorení, zmenšujú "zlý" cholesterín, tiež zodpovedajú za "francúzsky paradox "- francúzske jedlo obsahuje veľké množstvo tukov, ale do dneska riziko srdcovo - cievnych ochorení je veľmi nízke. Toto je pripisované množstvu polyfenolov, obsiahnutých v červenom hroznovom víne, z ktorého víno robia. Polyfenolovy komplex obsahuje 4 polyfenoly, množstvo hydroxitirozolov, pre posilnenie účinku, je zväčšené o 20mg.

Absolútne inovačný protivekový preparát "VitaGermanium" s komplexom VitAGE dáva možnosť riadiť mnohé procesy, ktoré sú v základe starnutia. Zvýšenie efektivity metabolizmu kyslíka v bunkách, veľmi silný antioxidačný účinok, ochrana genetického aparátu buniek, udržiavanie vysokej aktivity imunitného systému - toto všetko je možné teraz vďaka novším prevenčným mikronutrientum (biologicky aktívne potravinové látky), ako sú Ubichinóny, RESVERATROL, ORGANICKÉ Germánium, GIDROXITIROZOL plus Ginko Biloba.
Patentovaný (patent zaručuje jedinečnosť produktov na trhu) prírodný komplex VitAGE má omladzujúci účinok na celý organizmus, a kľúčovými bodmi sú: centrálny nervový a endokrinný systém, pečeň, kĺby a kardiovaskulárny systém.

A ešte raz absolútnou novinkou je unikátne balenie. Pre zabezpečenie ochrany a udržiavania vysokej biologickej aktivity týchto komponentov prírodného komplexu VitAGE prvýkrát sú použité unikátne kapsule Vcaps. Tieto úplne prírodné vegetariánske kapsule z HPM-celulózy zabezpečujú maximálnu. ochranu komponentov pred vlhkosťou, zmenou teploty, slnečným svetlom, kyslíkom a agresívnym účinkom žalúdočných štiav.


Zloženie: protistarnúci komplex VitAGE (organické zlúčeniny Germania, transresveratrol, ubichinón), extrakt z lístia olivy (10% gidroxitirozol), extrakt z lístia Ginko biloba.


Zdroj: www.sibrskezdravi.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára