utorok 14. apríla 2015

Tipy na očistu tela

Veľká jarná a jesenná očista tela


Jarné a jesenné mesiace sú ideálne na to, aby sme svoje telo zbavili nadbytku soli a usadenín, 
detoxikovali orgány a kožu, prečistili krv a lymfatický systém, ale hlavne zbavili telo od parazitov. 



Krok za krokom Vám poradíme ako na to. Prečo detoxikovať?

Znečistené prostredie, toxické látky a stres majú na naše orgány zlý dopad. Keď k tomu prirátame časté zimné hodovanie, hlavne na Vianoce, nemôžeme sa diviť, že je naše telo plné škodlivín a začína protestovať. Sme unavení, je nám zima na ruky a nohy a to aj napriek tomu, že teploty už dávno nie sú na bode mrazu, na tvári nám vyskakujú vyrážky ako v puberte a každý bacil, ktorý sa okolo len mihne, nás položí na lopatky. Jednoducho povedané, škodliviny vyčerpávajú naše telo ako po fyzickej, tak aj po psychickej stránke. Na to, aby sme dali naše telo opäť do poriadku stačí málo – zmeniť denné rituály a naordinovať si detoxikáciu. Sami sebe sme tým najlepším liečiteľom a pánom. Veď máme slobodnú vôľu a môžeme sa očistiť a oslobodiť aj od parazitov a tým pomôcť našej imunite ,aby uzdravila naše telo od všetkých fyzických problémov, bolestí a nemocí :) Ne- Moc znamená , že nemá moc, ale naša IMUNITA má tú MOC a my - každý jeden máme slobodnú vôľu byť sám sebe tým najlepším doktorom :)

 PANKREAS - podžaludočná slinivka.

Pankreas je prvou „bránou“ ktorá bráni vstupu parazitov do nášho tráviaceho traktu- vylučuje šťavy, ktoré zničia parazitov, tiež štiepia cukry a tuky- pre náš metabolizmus, ale keďže parazitom najviac chutia cukry a tuky, zablokujú ako prvé -pankreas. Tým sa znižuje tvorba inzulínu a ľudia začnú mať problémy s cukrom/ cukrovku-diabetes/, „skákanie kyseliny“, pocit „ťažkého žalúdku,“ akoby „kamene v žalúdku“, pocit, že nám to dobre netrávi! 
Skvelý prípravok : PIK- prírodný inulínový koncentrát / z topinamburov/ za 6,90.- e. ,1 lyžička ráno a jedna večer/ očistí a zregeneruje pankreas , troj až šesť mesačná kúra zlepší aj stavy diabetikom.

PEČEŇ

Bez nadsádzky sa dá povedať, že pečeň je chemickou továrňou aj čističkou nášho organizmu, nič sa bez nej nezaobíde. Každým okamihom v nej prebieha až 500 zložitých chemických reakcií. Hoci je pečeň orgánom s najväčšou schopnosťou regenerácie, mali by sme sa o ňu riadne starať. Jedine zdravá pečeň nám môže zaistiť nutný odchod odpadových látok z tela, potrebnú produkciu žlče, enzýmov a hormónov. Že je s Vašou pečeňou niečo v neporiadku, poznáte napríklad aj podľa schopnosti (alebo skôr neschopnosti ) sústrediť sa.
Príznaky intoxikácie: opuchy končatín, zlé trávenie, pocit na zvracanie, začervenané a slziace oči, svrbenie pohlavných orgánov. 
Prípravky k detoxikácii pečene: čaj AMINAJ EM s ostropestrecom mariánskym/ 6,50.-e./, sibírsky med GEPATOVIT /12,65.- e./, ŽIVÁ BUNKA IV/17,83.- e./, LYMFOSAN - L/16,12.-e./


ĽADVINY A MOČOVÉ CESTY

Ľadviny sú filter. Zbavujú krv škodlivín. Tie sa potom odvádzajú z tela spolu so škodlivými látkami močom. Ľadviny regulujú pomer medzi vylúčeným a vstrebaným draslíkom a sodíkom, vylučujú enzým renin, ktorý sa podieľa na zvyšovaní krvného tlaku, rovnako ako hormón erytropoetin, ktorý stimuluje kostnú dreň k väčšej produkcii červených krviniek. Pokiaľ sa nebudeme o ľadviny riadne starať a budeme ich systematicky preťažovať, nebudú môcť tieto náročné úlohy plniť. To môže viesť nielen k problémom s močením ale i k ďalším omnoho závažnejším zdravotným problémom. 
Príznaky intoxikácie: bolesti chrbtice a členkov, poruchy menštruácie, pískanie v ušiach, tmavé kruhy a „vačky“ pod očami, kožné choroby, rednutie kostí a aj vlasov, vysoký krvný tlak, opúchanie nôh, časté močenie, pichanie, svrbenie, rezanie...no proste nepríjemné pocity. 
Prípravky k detoxikácii ľadvín: LYMFOSAN E /16,81.- e./, sibírsky med s bylinkami NEFROVIT /12,65.- e./, čaj OHYBNÝ LUK/ 6,50.- e./, STRIEBORNÝ ELIXÍR/s iontovým sriebrom/ 9,20.- e./


ČREVÁ

Ak má niektorý orgán podstatný vplyv na obranyschopnosť nášho organizmu, potom sú to práve črevá, v ich stenách „sídli“ 70 až 80% nášho imunitného systému, ale aj najviac parazitov! Za zanesenie čriev si pritom môžeme sami a k ich prečisteniu stačí relatívne málo. Nedostatok pohybu, nevhodné stravovanie, málo vlákniny a zlý pitný režim – to sú najčastejšie príčiny zanášania čriev. Následkom toho môžeme trpieť rôznymi ochoreniami, ktoré nemusia na prvý pohľad s tráviacim traktom vôbec súvisieť. Počnúc nádchou, migrénami a únavou, končiac hemoroidmi, mizerére, hnačky a zácpy, či zápalom apendixu. To neznie lákavo, však? Preto je dôležité, aby ste svoje črevá aspoň dva krát za rok „preprali“a oslobodili od parazitov, tzv: “jarné a jesenné upratovanie“. 
Príznaky intoxikácie: oslabená imunita, bolesti hlavy, únava, nadváha, kožné problémy. Prípravky k detoxikácii čriev: Paracleanse TRIGELM - 16 dňová proti-parazitná kúra/30.-e./, LYMFOSAN – E 16,81/ LYMFOSAN BAZOVÝ/16,10.-e./, čaj KURILSKÝ /6,50.-e./, ELIXÍR AGÁTOVÝ / 9,20.- e./, vláknina AKTIV FIBER / 12.- e./,


PĽÚCA a PRIEDUŠKY

Pľúca slúžia k dýchaniu, teda k získavaniu kyslíka z okolitého prostredia, to je jasné i dieťaťu v materskej škôlke. Čo ale možno neviete, alebo ste už zo študentských lavíc zabudli, je fakt, že pľúca sa skladajú z miliónov drobných vzduchových vačkov rozosiatych na ploche približne 50m2. Pri nádychu sa do krvi dostáva kyslík a pri výdychu sa zbavujeme zvyšných odpadových látok (voda a oxid uhličitý). Mať však čisté a vitálne pľúca je v mestskom prostredí plnom smogu, výfukových plynov a formaldehydu zo stavebných materiálov celkom fuška. A keď k tomu ešte pripočítame fajčenie, výsledok je jasný: pľúca a priedušky trpia a dá im poriadne zabrať, aby sa s týmito škodlivinami vysporiadali. Urobíte určite dobre, keď im aspoň cez víkend doprajete pobyt na čerstvom vzduchu. 
Príznaky intoxikácie: upchatie dutín dýchacích ciest, bolesti ramien, tichý, slabý a chrapľavý hlas, suchá popraskaná pokožka, ekzémy, časté zívanie, bolesti zubov. 
Prípravky k detoxikácii pľúc: LYMFOSAN -E/16,81.-e, ráno a večer jedna lyžička/ sibírsky med s bylinkami APIVIT/ 12,65.-e./ čaj ČISTÉ JAZERO/6,50.-e./


LYMFATICKÝ SYSTÉM

Aby sa toxíny nedostali do krvi, o to sa stará sieť lymfatických ciev rozkladajúca sa po celom tele, ktorá filtruje tekutinu v telesných tkanivách, je to ako „odpadová kanalizácia“ K stretu infekčných látok s imunitným mechanizmom dochádza priamo v lymfatických uzlinách. Preto, keď je naše telo napadnuté vírusmi, alebo baktériami, máme zdurené lymfatické uzliny, ktoré sú bolestivé na dotyk. Aby mohol lymfatický systém s týmito zákernými nepriateľmi - parazitmi zatočiť, doprajte i jemu očistnú kúru. 
Príznaky intoxikácie: zachrípnutie, prechladnutie, zdurené uzliny a bolesti v hrdle, hlieny a sople, herpes, únava, tmavé kruhy pod očami, bolesti chrbta, kĺbov, opuchy, vyrážky a „nepekná pleť, celulitída. 
Prípravky k detoxikácii lymfatického systému: LYMFOSAN-E/16,10.- e. ráno a večer jedna lyžička/ čaj ZLATÝ KOREŇ, CAMELIA /9,78. - e. a tiež ČISTÉ JAZERO /6,50.-e. PRAMENE ČISTOTY/ mesačná očistná kúra za 31.-e./ alebo Renaissance Triple Set  /49,44.-e./

Sami sme tvorcami svojho ZDRAVIA a najlepšia voľba je PREVENCIA
Základom zdravia je : ČISTOTA - tá je základom zdravia i krásy života :) 

Autor: Vlasta Pavlíková

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára