nedeľa 16. augusta 2015

Rytmy zdravia - produkt Siberian Health

Multivitamínový a minerálový komplex so sibírskymi bylinami zohľadňujúci biorytmy človeka.


Podľa názoru mnohých súčasníkov sa pravidelné užívanie vitamínov stalo zvykom. Každý z nás pozná prinajmenšom niekoľko názvov rôznych vitamínových prípravkov. Je však medzi nimi len jedna vitamínová a minerálová kompozícia. Sú to "Rytmy zdravia".

Všetky vitamíny, stopové prvky a liečivé byliny v zložení tohoto komplexu sú vybrané tak, aby súčasne pôsobili na dve rovnako dôležité zložky nášho zdravia a dobrej kondície.
Tento produkt v prvom rade dopĺňa nedostatočné množstvo základných vitamínov, provitamínov a stopových prvkov a tiež napomáha normalizácii biorytmov organizmu.

Kompozícia vitamínov a minerálov "Rytmy zdravia" sa skladá z dvoch vzájomne sa doplňujúcich formuliek - rannej a večernej, čo dovoľuje nielen pokryť dennú potrebu príjmu vitamínov, stopových prvkov a ďalších nevyhnutných biologicky aktívnych látok, ale v maximálnej miere počíta aj s charakterom biorytmov organizmu
Pritom ranná formulka prípravku "Rytmy zdravia" napomáha prirodzenej aktivite a bdelosti a večerná formulka naladí organizmus na prirodzený odpočinok a uvoľnenie. 

Ranná formulka prípravku "Rytmy zdravia":
Ráno a prvá polovica dňa sú obdobím maximálnej aktivity organizmu, tak sú nastavené biorytmy väčšiny z nás. Potrebné je, aby sme tento čas strávili čo najefektívnejšie. Plnohodnotné raňajky, fyzická rozcvička a jedna kapsula rannej formulky prípravku Rytmy zdravia tomu môžu napomôcť.

Táto bohatá sústava vitamínov a rastlinných extraktov na jednej strane obsahuje mnohé dôležité vitamíny a tiež celú radu dôležitých organických vitamínom podobných látok rastlinného pôvodu - betakarotén, bioflavonoidy, fytosteríny, cholín, inozit. Všetky tieto biologické látky sú nevyhnutné pre optimálnu funkciu orgánov a sústav organizmu.

Na druhej strane je v zložení rannej formulky prípravku "Rytmy zdravia" včlenená celá rada látok rastlinného pôvodu. Sú to L - karnitín, všehoj (Eleutherococcus senticosus) a tiež listy zeleného čaju a žihľavy

Zloženie 1 kapsule rannej formulky «Healthy Rhythms»: Vitamín C, plnivo: mikrokryštalická celulóza, lykopén, extrakt koreňa eleuterokoku, lístkov zeleného čaju, beta karotén, vitamín E, paraaminobenzoová kyselina, nikotínamid, koenzým Q10, extrakt kôry stredomorskej sosny, kyselina pantoténová, vitamín D3, vitamín B6, vitamín B12, vitamín B2, vitamín B1, vitamín A, kyselina listová, biotín, vitamín K1

Večerná formulka prípravku "Rytmy zdravia":
V súlade s prirodzenými ľudskými biorytmami je nočná a večerná doba určená pre odpočinok a regeneráciu síl. A na tom , nakoľko tento odpočinok bude plnohodnotný a nakoľko účinne sa nám podarí obnoviť zdroje svojho organizmu, závisí naša životná aktivita, pracovné schopnosti a v neposlednej rade aj naša kondícia..

Bohužiaľ rytmus veľkomesta veľmi potláča naše vnútorné biorytmy. Okrem toho i chronický nedostatok vitamínov a stopových prvkov  u mnohých nedovoľuje bunkám plnohodnotnú regeneráciu. Tieto skryté poruchy môžu v niektorých prípadoch viesť ku vzniku chronickej únavy.

Večerná formulka prípravku "Rytmy zdravia" je bohatou rastlinnou a minerálnou kompozíciou, ktorá organizmu pomáha látkami podobnými vitamínom (aminokyseliny, nukleotidy, polynenasýtené mastné kyseliny), nezameniteľnými na syntézu výživných a stavebných  materiálov nevyhnutných pre regeneráciu buniek.

Súčasťou formulky je fytokompozícia, ktorá sa vyznačuje šetrným ukľudňujúcim pôsobením a schopnosťou postupne normalizovať nočné biorytmy

Zloženie 1 kapsule večernej formulky «Healthy Rhythms»: Extrakt koreňa valeriány, extrakt vňate prasličky, extrakt koreňa šišaku, molybdénan sodný, prášok rozomletého parožie jeleňa sika, citrát zinočnatý, selenometionín, síran železitý, chrómpikolinát, síran meďnatý, síran manganatý, jodid draselný.

Základné biologické vlastnosti vitamínov

Vitamín A - zlepšenie zraku, podpora pružnosti pokožky, zlepšenie kondície
Vitamín B1 - účasť na metabolizme cukrov, účasť na metabolizme tukov
Vitamín B2 -  účasť na metabolizme bielkovín, napomáha spevneniu vlasov, napomáha k zlepšeniu vzhľadu pokožky
Vitamín PP - Niacinamid, kyselina nikotínová) - účasť pri trávení potravy, účasť pri procesoch nervovej činnosti, zvyšuje pružnosť kože
Vitamín C - zlepšenie kondície, spevnenie krvných ciev, spevnenie kostí a zubov, účasť v syntéze hormónov, účasť v metabolizme cholesterolu
Vitamín D3 - spevnenie kostí a zubov, zlepšuje ochranné vlastnosti pokožky, proti pôsobeniu UV žiarenia
Vitamín B12 a kyselina listová (Vitamín B9) - zlepšenie kondície, zvýšenie fyzickej aktivity
Vitamín E - antioxidačné pôsobenie, zvýšenie kondície, zvýšenie fyzickej aktivity

Základné biologické vlastnosti látok podobných vitamínom

Bioflavonoidy - antioxidačné účinky, spevnenie kostí
Fytosteríny - zníženie hladiny cholesterolu, 
Beta - karotén - antioxidačné účinky
Cholín - zlepšenie duševnej činnosti, účasť v pochodoch normálnej funkcie pečene
Inozit - účasť v metabolizme tukov
Inulín - účasť v metabolizme cukrov, normalizácia črevnej mikroflóry, pôsobí na hladinu cholesterolu
Fosfolipidy - účasť na procesoch mozgovej činnosti, účasť na procesoch metabolizmu buniek pečene, pôsobí na hladinu cholesterolu
L-karnitín - aktivácia metabolizmu tukov, stimulácia rastových pochodov, zvýšenie fyzickej aktivity, zvýšenie schopnosti znášať vysokú fyzickú záťaž

Základné biologické vlastnosti stopových prvkov

Železo - účasť v syntéze hemoglobínu, zlepšenie stavu pokožky vlasov a nechtov
Jód - riadenie aktivity štítnej žľazy, profylaxia priberania a aterosklerózy, aktivácia mozgových funkcií
Selén - spevnenie cievnych stien, zlepšenie kondície
Zinok - zlepšenie kondície, zlepšenie vonkajšieho vzhľadu vlasov pokožky a nechtov
spevnenie kostí, zúčastňuje sa metabolizmu hormónu inzulínu
Vápnik - spevnenie kostí a zubov
Horčík - normalizácia srdečnej funkcie, normalizácia krvného tlaku, normalizácia metabolizmu cukrov, spevnenie kostí a zubov
Meď - spevnenie vlasov, zlepšenie vonkajšieho vzhĺadu pokožky
Mangán - spevnenie kĺbov a kostí, spevnenie ciev, účasť pri krvotvorbe

Siberian Health ako jedna z prvých pristúpila k praktickej realizácii princípov profylaxie chronobiológie. V roku 2007 spoločnosť získala patent na líniu prípravkov pre chronobiologickú korekciu, vrátane kompozície vitamínov a minerálov Rytmy zdravia

CHRONOBIOLÓGIA je vedou XXI storočia

Vedci v laboratóriách Ruska a ďalších krajinách po dlhé roky sledovali hraničné stavy ľudského zdravia, predchádzajúce rôznym ochoreniam. Jedným z významných smerov bádania v tejto oblasti sa stala chronobiológia - veda o vplyve biorytmov na stav ľudského zdravia. Korene vedomostí o biorytmoch siahajú do dávnoveku. Do našej doby sa uchovali Hippokratove a Avicennove traktáty, v ktorých je značná pozornosť venovaná zdravému spôsobu života, založenom na pravidelnom striedaní fáz aktivity a odpočinku. Ľudová medicína už dávno objavila súvislosť medzi zmenami lunárnych fáz a slnečného cyklu so stavom človeka. Fyzický a psychický stav človeka spájala s určitými astronomickými a časovými údajmi aj astrológie. Ak budeme hovoriť o modernej chronobiológii, potom prvé seriózne vedecké výskumy prebehli v prvej polovici 20. storočia. Zásadným vkladom v uchopení problému tejto vednej disciplíny prispeli ruskí vedci - laureát Nobelovej ceny akademik I. P. Pavlov, akademik V. V. Vernadskij a A. L. Čiževskij. Moderná chronobiológia sa okrem výskumu vzájomných súvislostí medzi biorytmami a ľudským zdravím zaoberá aj vypracovaním metodiky a prípravkov prispievajúcich regenerácii a harmonizácii narušených biorytmov. V súčasnosti je tento smer považovaný za jeden z najviac perspektívnych.

Čo sú biorytmy?  

Vitamíny, stopové prvky a vitamínom podobné látky sú skutočne zásadne nepostrádateľné na podporu nášho zdravia. Avšak nezriedka sa stáva, že aj v prípade pravidelného užívania obvyklých vitamínových a minerálnych prípravkov sa človek cíti unavený a jeho pracovné schopnosti sú značne znížené.
Pripomeňme si svoj stav po dlhotrvajúcom lete alebo po prechode na letný/zimný čas. Spomeňte si aké následky za sebou necháva dlhodobá pracovná záťaž alebo chronická nevyspatosť. A pritom v organizme nie sú pozorované žiadne viditeľné zmeny.
Prečo je to tak?
Problém spočíva v tom, že náš organizmus nie je len súborom veľkého množstva rôznych buniek, ale udivujúcou ucelenou štruktúrou systémov a zložitých orgánov, vzájomne prepojených stovkami funkčných spojení. Aby tento jedinečný mechanizmus fungoval zladene, je nevyhnutý presný program a rozvrh činností.
Roľu tohoto univerzálneho programu životaschopnosti plnia v ľudskom organizme biorytmy, ktoré sú najvyšším prejavom samoorganizácie ľubovoľného biologického systému. Biorytmy zaisťujú maximálne účinné fungovanie všetkých orgánov a aj najhospodárnejšie využitie zdrojov organizmu.
Biorytmy môžu byť denné, mesačné a sezónne, ale všetky charakterizuje pravidelné opakovanie periód funkčnej aktivity a odpočinku orgánov a funkčných sústav, čím je zaistená plnohodnotná regenerácia fyziologických rezerv organizmu. V prípade narušenia biorytmov fungujú orgány a sústavy orgánov nekoordinovane, pričom fyziologické zdroje využívajú neefektívne a nestihnú sa regenerovať. V dôsledku týchto skutočností neodvratne nastupuje celkové zníženie tonusu, kondície a odolnosti organizmu proti mnohým ochoreniam.
Vedecká literatúra často pracuje s termínom "Biologické hodiny". Toto vymedzenie dovoľuje veľmi presne pochopiť zmysel a význam biorytmov pre ľudský organizmus.

Predstavte si na chvíľu, že všetky hodiny vo vašom dome, v práci a celom meste náhle začnú ukazovať iný, rozdielny čas. Chystáte sa na obed, ale obchody a jedálne ešte ani nezačali svoj pracovný deň. Alebo ste ešte nestačili zaspať a už Vám zvoní budík. Sotva ste si sadli za pracovný stôl, už sa vyhlasuje prestávka na obed, napriek tomu, že vy ste práve doraňajkovali. Myslíte, že by ste to dlho vydržali za týchto podmienok? Určite nie.
Pritom v priebehu porušenia biorytmov (biologických hodín) prebieha v organizme to isté.
Musíte ísť do práce, ale Vaše biologické hodiny ukazujú hlbokú noc. Chcete zaspať, ale spánok neprichádza, pretože vaše biologické hodiny ukazujú iba podvečer.

Tak sa vytvára živná pôda pre rozvoj ochorení bez ohľadu na to, či sa snažíte o svoje zdravie starať , či pravidelne jete a užívate vitamíny a ďalšie biologicky aktívne doplnky stravy.
Aby ste sa naučili včas korigovať svoje biorytmy, musíte poznať predovšetkým príčinu ich narušenia.
Okrem vonkajších faktorov, z najvýznamnejších príčin narušenia biorytmov je chronický deficit vitamínov, stopových prvkov a ďalších  biologicky aktívnych látok, nevyhnutných v procese syntézy energie a regenerácie buniek. Bez týchto regulátorov je nemožná plnohodnotná obnova biologických zdrojov, čo znamená, že sa narušuje druhá fáza biorytmov - fáza regenerácie a odpočinku.

Avšak na plnohodnotnú obnovu biorytmov je nevyhnutné pôsobiť súčasne na obe fázy. Toho je možné dosiahnuť tým, že využijeme múdrosť prírody, ktorá vytvorila špeciálne rastlinné látky, schopné prirodzeným spôsobom riadiť ľudské biorytmy.
Jazykom vedy sa nazývajú chronobiotiká, čo znamená v preklade z gréčtiny (chronos - čas, bios - život), látky, ktoré majú vplyv na biorytmy.
Existujú chronobiotiká s tonizujúcim alebo ukľudňujúcim účinkom. Presná rovnováha ich pôsobenia vo svojom dôsledku ovplyvňuje účinok rastlinných chronobiotík na charakter biorytmov.
Ranné a večerné formulky preparátu "Rytmy zdravia" nachádzajú optimálnu rovnováhu medzi povzbudzujúcim a ukľudňujúcim pôsobením rastlinných chronobiotík, ktoré sú v tomto komplexe vitamínov a minerálov obsiahnuté.

Základné príčiny narušenia biorytmov:

  • porušenie režimu striedania práce a odpočinku
  • nedostatok pravidelnej fyzickej námahy
  • nedostatočné množstvo základných biologicky aktívnych látok v potrave
  • časté pracovné cesty
  • nadmerná spotreba povzbudzujúcich látok (káva, čaj, cigarety a iné)
  • nadmerné užívanie prípravkov na spanie

Kto ste, škovránok alebo sova?

Bez ohľadu na to, že biorytmy každého človeka majú čisto individuálny charakter, je možné definovať dva základné typy biorytmov.
Jedna časť ľudí, tzv. škovránkovia sa budia skoro ráno a pomerne zavčasu idú spať. Špička ich výkonnosti spadá do prvej polovice dňa, do obdobia medzi 9, a 15, hodinou.
Druhá polovica tzv. sovy sa prebúdzajú neskoro ráno, niekedy až behom dňa a spať chodia okolo polnoci. Špička pracovnej aktivity sov nastupuje v druhej polovici dňa, v období medzi 15, a 20. hodinou..

Prečo sa "Rytmy zdravia" skladajú z dvoch formuliek?

Nevyhnutnosť rozčlenenia biologicky aktívnych komponentov kompozície vitamínov a minerálov "Rytmy zdravia" na rannú a večernú formulku je daná niekoľkými závažnými dôvodmi.

1. Dvojfázový charakter denných biorytmov. Je známe, že denné biorytmy človeka sú rozdelené do dvoch fáz. V prvej fáze dochádza k zvýšeniu funkčnej aktivity organizmu a spotrebovávanie zdrojov a druhá fáza je určená pre odpočinok a regeneráciu zdrojov.
Vitamínový a minerálový preparát "Rytmy zdravia" je vytvorený s ohľadom na dvojfázový charakter ľudských biorytmov. Jeho ranná formulka obsahuje biologicky aktívne látky, zvyšujúce efektivitu činnosti buniek, zatiaľčo večerná formulka zaisťuje obnovu zdrojov organizmu.
Bežné vitamínové preparáty môžu ovplyvňovať len jednu alebo druhú fázu denných biorytmov.

Preto, ak ste sa rozhodli užívať vitamínovú a minerálovú kompozíciu "Rytmy zdravia", si pre začiatok definujte, čo pre Vás znamenajú výrazy "príjemné ráno" a "príjemný večer".. Inak povedané: určte hodiny, kedy, kedy sa obvykle sami prebúdzate a kedy pohodlne zaspávate.  Práve v tejto dobe je vhodnéužívať rannú a večernú formulku prípravku "Rytmy zdravia".

2. Periodicita procesov vstrebávania výživných látok. Rôzne výživné látky sa vstrebávajú nerovnomerne v priebehu dňa. Jedny sa vstrebávajú oveľa lepšie v ranných hodinách, iné večer.. To sa týka zvlášť nevyhnutných biologicky aktívnych látok. Vitamínová a minerálová kompozícia prípravku "Rytmy zdravia", zohľadňuje tieto zvláštnosti, čo umožňuje maximalizovať efektivitu vstrebávania každého jeho komponentu.

3. Antagonizmus vitamínov a stopových prvkov. Pri súčasnom užívaní vitamínov a stopových prvkov dochádza k ich vzájomnému protipôsobeniu. Súvisí to s tým, že stopové prvk pôsobia ako katalyzátory chemických reakcií vitamínov a znižujú ich biologickú aktivitu. Vďaka tomu, že vitamíny a minerály sú v o vitamínovej a minerálovej kompozícii prípravku "Rytmy zdravia" v rôznych formulkách, biologická účinnosť každého samostatného vitamínu a stopového prvku sa významne zvyšuje, v porovnaní s bežnými kombinovanými vitamínovými a minerálovými preparátmi.

Stručný popis aktívnych zložiek, ktoré sú súčasťou kompozície vitamínov a minerálov prípravku "Rytmy zdravia"

Mäta pieporná - listy mäty ukľudňujú zvýšenú citlivosť
Pamajorán obyčajný - bohatý zdroj niekoľko druhov bioflavonoidov a vitamínu C. Má šetrný ukľudňujúci účinok. Zlepšuje činnosť dýchacích orgánov.
Lopúch väčší - Najbohatší zdroj stopových prvkov (Ca, P, Cr,Va, Cu, Mn) a najdôležitejším vitamínom podobných látok (inulín, fytosteríny. Napomáha očiste organizmu, napomáha dobrej kondícii.
Spirulina - oplýva plnohodnotnými bielkovinami, stopovými prvkami a vitamínmi. Množstvo výživných látok v 1g spiruliny zodpovedá ich obsahu v 1kg rôznych druhov zeleniny. Okrem toho sú bielkoviny tejto vodnej riasy ľudským organizmom ľahko vstrebateľné. Spirulina urýchľuje metabolizmus, doporučuje sa pri častých ochoreniach z nachladnutia a vláknina v nej obsiahnutá napomáha k vyplaveniu škodlivín.
Žihľava dvojdomá - najbohatší zdroj vitamínov, stopových prvkov a látok podobných vitamínom. V listoch sú obsiahnuté vitamíny K, B1 a C, kyselina pantothenová, fytosteríny, betakarotén, organické zlúčeniny železa a vápnika. Zlepšuje trávenie a vstrebávanie výživných látok.
Zelený čaj - obsahuje vitamíny A, B1, B2, P, PP, K, C, mnohé stavebné a stopové prvky. Normalizuje činnosť čriev, znižuje priepustnosť a krehkosť krvných ciev, má tonizujúce účinky, zlepšuje zásobenie tkanív krvou.
Sibírsky ženšeň - napomáha zvýšeniu účinnosti funkcie svalov, imunitnej, srdcovo-cievnej  a centrálnej nervovej sústavy,, tiež normalizuje metabolizmus cukrov a tukov.

Hlavné prednosti kompozície vitamínov a minerálov "Rytmy zdravia".


  1. Na rozdiel od väčšiny komplexných vitamínových a minerálnych preparátov obsahuje okrem rady vitamínov a minerálov aj nepostradateľné vitamínom podobné látky v prírodnej forme
  2. Vďaka obsahu komponentov rastlinného pôvodu, ktoré zlepšujú trávenie a s ohľadom na rannú a večernú fázu aktivity tráviacej sústavy "Rytmy zdravia" predbehnú iné preparáty s obsahom  vitamínov a minerálov stupňom ich vstrebateľnosti.
  3. "Rytmy zdravia sa skladajú z rannej a večernej formulky, ktoré okrem vitamínov a stopových prvkov obsahujú látky rastlinného pôvodu - chronobiotiká, napomáhajúce normalizácii ľudských biorytmov. 

http://www.ezoterashop.eu/www-ezoterashop-sk/eshop/68-1-SIBIRSKE-ZDRAVIE/60-2-Chronobiologicke-pripravky/5/494-Rytmy-zdravia



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára