piatok 31. júla 2015

Črevný trakt a doplnky výživy na jeho harmonizáciu

Črevný trakt nie je len akousi rúrou, ktorou prechádza potrava, je to celý vnútorný svet, riadiaci sa
vlastnými zákonmi.
Tento svet by sme mohli pripodobniť zložitému dopravníku, v ktorom každý orgán plní svoju úlohu medzistanice.
Napriek bežným predstavám je kľúčovým orgánom tráviaceho traktu nie žalúdok, ale črevná sústava. V tenkom čreve prebiehajú zásadné tráviace procesy. Žalúdok prijíma potravu, ktorá sa v ňom mieša a rozdrobuje na kašovitú hmotu, malými dávkami prepravovanú do tenkého čreva, v ktorom prebiehajú zásadné tráviace procesy a vstrebávajú sa živiny.
Denne vydáva organizmus celkovo okolo 10% energie na proces trávenia potravy. Črevný trakt je sídlom takmer 500 druhov baktérií a mikroorganizmov, ktorých celková hmotnosť činí okolo 2,5 kg. Nerovnovážny stav mikroflóry črevného traktu môže spôsobovať nielen tráviace ťažkosti a pocit nepohodlia. Dôsledkom takejto nerovnováhy mikroflóry môžu byť aj takzvané ťažkosti s krásou: kožné vyrážky, matná pleť tváre, krehké a lámavé nechty aj spľasnuté a štiepiace sa vlasy.

Pre zachovanie harmonického stavu vnútorného prostredia organizmu dodržujte "zlaté" pravidlá správneho stravovania:

  • Jedzte malé porcie, ale častejšie (4-5krát denne)
  • Väčší diel kalórií by mal pripadnúť na prvú polovicu dňa.
  • Obmedzte na minimum jedlo z polotovarov a fastfood.
  • Jedzte viac čerstvej zeleniny a ovocia.
  • Dodržujte pitný režim.
  • Pite toľko vody, aby sa na 1 kg vašej váhy dostalo 30 ml vody denne.


Okrem toho môžete ako prostriedok doplnkovej podpory tráviaceho traktu užívať prípravky Siberian Health, vyznačujúci sa prírodnou silou, ktorých receptúry sú založené na bylinách, zozbieraných v ekologicky čistých oblastiach Altaja.

Paracleanse - Trigelm - TROJFÁZOVÝ KOMPLEX PRE NORMALIZÁCIU FUNKCIÍ žalúdka a tráviaceho traktu

Rastlinné zložky Formulky №1 pôsobia blahodárne na funkcie tráviaceho traktu a žlčových ciest a sú prípravou pre detoxikáciu organizmu.
Zložky Formulky №2 spôsobia uvoľnenie, podporujú aktívnu očistu črevného traktu.
Zložky Formulky №3 spolupôsobia pri normalizácii rovnovážneho stavu mikroflóry tráviaceho traktu.


Pramene čistoty Renaissance Triple SetSYSTÉM TROJITEJ PODPORY LÁTKOVEJ VÝMENY

Základom prípravku sú tri formulky, obohatené vitamínmi, minerálnymi látkami a rastlinnými extraktmi sibírskych bylín.
Fenikel, cesnak medvedí a žerucha siata podporujú trávenie, spolupôsobia pri podpore normálnych funkcií žalúdka a tráviacej sústavy. Harmanček podporuje metabolizmus tukov.
Selén, meď, mangán, vitamíny C, E a B2 spolupôsobia pri ochrane buniek pred oxidačným stresom. Vitamíny B2, B6 a C podporujú normálny energetický metabolizmus.


Lymfosan Pure Life VÝŽIVOVÝ DOPLNOK s pektínom a rastlinnými extraktmi

Obsahuje značné množstvo vlákniny - komplexu dôležitých látok pre normálne funkcie tráviacej sústavy. Pektíny spolupôsobia pri podpore normálnej hladiny cholesterolu v krvi.
Zloženie je obohatené odpradávna známym rastlinným extraktom fenikla, hodnotným koreňom lopúcha a lístky olivovníka.





Prírodný inulínový koncentrát - ZDROJ INULÍNU


Je komplex najdôležitejších biologicky aktívnych zložiek podivuhodnej rastliny - topinambur, čiže slnečnice hľuzovitej. Topinambur obsahuje značné množstvo železa, kremíka, zinku, draslíka a horčíka, vitamíny C, PP, B1, B2 a tiež množstvo látok bielkovinového charakteru, zhodných vo svojej stavbe s bielkovinami týmusu (jeden zo zásadných orgánov imunitného systému), čo prispieva schopnosti organizmu regulovať zrenie a aktivitu buniek imunitnej sústavy
Inulín blahodarne pôsobí na metabolizmus sacharidov a tukov.
Inulín spolupôsobí pri podpore normálneho stavu mikroflóry črevného traktu.


ELBIFIT

Probiotický komplex Elbifit je produkt obsahujúci najkomlexnejšie zloženie lakto a bifidobaktérii, ktoré normalizujú rovnováhu črevnej mikroflóry a tráviaci systém.

Životaschopnosť prospešných baktérii je zaručená jedinečnou technológiou mikrozapúzdrenia, vyvinutou v spolupráci s juhokórejskou spoločnosťou CellBiotech. Ochrana baktérii pred agresívnym pôsobením žalúdočných štiav je zaistená jedinečnou membránou odolnou voči organickým kyselinám. Tieto jedinečné celulózové kapsule sú vyrobené technológiou, ktorá umožní dodať baktérie úplne neporušené do čreva
Tento prípravok obsahuje maximálny plný rozsah lakto a bifidobaktérií.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára