utorok 16. augusta 2016

Organické minerály


BIOGÉNNE PRVKY  - VÁPNIK, ŽELEZO, JÓD, ZINOK, SELÉN, CHRÓM, CALCIUM, MAGNEZIUM

Zásadnou zvláštnosťou všetkých prípravkov línie "Organické minerály» je skutočnosť, že nie sú len doplnkom každodenného príjmu najdôležitejších elementárnych prvkov. Každý z prípravkov tejto línie obsahuje biogénne prvky v takej forme, ktorá je jedinou prijateľnou pre organizmus - všetko v ľahko vstrebateľnej podobe organických zlúčenín.

Vďaka bioinžinierskym technológiám sa prvýkrát podarilo vytvoriť produkt, obsahujúci biogénne prvky v takej forme, ktorá je blízka tej, v ktorej sú prítomné v ľudskom organizme!
Väčšina minerálnych zlúčenín, obsiahnutá v "Organických mineráloch» je získaná metódou riadenej
biosyntézy. Zväčša táto technológia dlhé roky ostávala utajená, keďže bola vypracovaná vojensko-priemyselným komplexom ZSSR za účelom vytvorenia vysoko koncentrovaných "Potravín Budúcnosti ". Princípom tejto technológie je skutočnosť, že soli selénu, zinku, medi, chrómu a iných biogénnych prvkov sa môžu meniť na organické zlúčeniny. Najpozoruhodnejšie na tom je, že takto vytvorené molekuly sú veľmi podobné minerálno-organickým zlúčeninám, ktoré sa nachádzajú v ľudskom organizme! Tak sa anorganické minerály, ako zložka organických molekúl, preskupujú do podoby oveľa vhodnejšej pre využitie ľudským organizmom.

Navyše pri vytváraní receptúr "Organických minerálov» boli využité aj ďalšie efektívne technológie pre získanie organických zlúčenín biogénnych prvkov.Tak napríklad k zloženiu prípravku so selénom bol doplnený autolyzát buniek kvasnic (prírodného koncentrátu selénu v organickej ľahko vstrebateľnej forme). Súčasne bol doplnený k zložkám prípravkov so železom a zinkom prírodný komplex, pozostávajúci zo zložiek živočíšneho pôvodu, blízkych ľudskému organizmu. Práve preto tento komplex napomáha ľahkému príjmu organických minerálov, podporuje ich funkciu a umožňuje 100% využitie ich biologickej aktivity.
  

Elemvitals I - Organická minerálna kompozícia s jódom a so selénom

Prvok Prírodnej energie

Jód je jedným z hlavných biogénnych prvkov, ktoré sa vyskytujú v mori, ktorý má kľúčovú úlohu v zaistení životaschopnosti všetkých živých organizmov, vrátane ľudského. Avšak väčšina ľudskej populácie žije ďaleko od mora a prakticky nekonzumuje plody mora ako potravu. Pritom práve tie sú plnohodnotným zdrojom jódu. Deficit jódu sa prejavuje na vytváraní energie, spomaľuje sa rast a vývoj človeka, tiež sa zrýchľujú procesy starnutia celého organizmu. V dnešnej dobe nie je na trhu nedostatok potravín, obsahujúcich jód, avšak väčšina z nich bohužiaľ, obsahuje tento prvok (mnohokrát v anorganickej forme), bez podpory ďalších látok. Je potreba poznamenať, že ak užívate iba jód, nie je možné sa vyrovnať s problémami, ktoré vznikajú jeho deficitom. Preto predstavujeme nový biologicky aktívny prípravok "Sibírskeho zdravia" - "Elemvitals jód so selénom», ktorý obsahuje jód v organickej forme.


Elemvitals Se - Organická minerálne kompozícia so selénom

Prvok prírodnej mladosti

Tento prvok je súčasťou tých najdôležitejších enzýmov, chrániacich naše bunky pred starnutím. A čo viac, bez selénu prudko klesá aktivita vitamínu E. Kvasnicový autolyzát a Spirulina, obsahujúca selén, sú základom tohoto prípravku, obsahujúceho organické zlúčeniny získané vďaka riadenej biosyntéze, prebiehajúcej v mikroskopickej vodnej riase SPIRULINE a v bunkách kvasníc - Saccharomycet. Účinok organickej formy Selénu je tiež zosilnený špeciálne vybraným komplexom provitamínov, komponentov rastlinného pôvodu, obsiahnutých v SPIRULINE, v extrakte zeleného čaju a tiež vitamínov E a C.
Aktívne zloženie prípravku napomáha podpore mnohých dôležitých funkcií organizmu. Je napríklad zistená vzájomná súvislosť medzi konzumáciou selénu, vitamínu E v potrave a ochranou štruktúry DNA, bielkovín, lipidov a  bunkových komponentov, taktiež podporovanie správnej funkcie štítnej žľazy s normálnou sperrmatogenézou. Vitamín C napomáha podpore normálnej funkcie imunitného systému aj nervovej sústavy, stimulácii syntézy kolagénu a zlepšeniu funkcie krvných ciev.



Elemvitals Fe - Organická minerálna kompozícia so železom

Prvok, zaisťujúci transport kyslíka v tele

Bez železa prestane krv plniť svoju najdôležitejšiu funkciu - prenos kyslíka. Ako prvá pocíti negatívny vplyv koža, vlasy, nechty, mozog. Potom nastupuje únava, slabosť a ospalosť.
Vyvážená kompozícia vitamínov a minerálov pre normálnu funkciu celého organizmu  obsahuje prášok z parožia jelenčeka Maral (Cervus maral) - zdroj prírodných adaptogénov a minerálov. Komponenty prípravku  majú preukázateľne vplyv na najdôležitejšie systémy organizmu. Je napríklad dokázané, že užívanie vitamínu C súvisí s normálnym vstrebávaním nehemového železa v
žalúdku a podporou energetického metabolizmu. Tiež existuje súvislosť medzi konzumáciou železa v potrave a normálnou krvotvorbou, syntézou hemoglobínu, prenosom kyslíka a podporou energetického metabolizmu. Kyselina listová, mimo iného, znižuje pocity únavy, napomáha aj potlačeniu celkovej unaviteľnosti. Preto je tento  prípravok nielen zdrojom železa. Je komplexnou biologicky aktívnou kompozíciou, ktorá podporuje reguláciu krvotvorby a metabolizmus kyslíka v organizme, pomáha uchovať normálny stav kože, vlasov, zraku, stimuluje syntézu kolagénu a keratínu.



Elemvitals Zn - Organická minerálna kompozícia so zinkom

Prvok prírodnej sily

Zinok je jedným z najdôležitejších prírodných imunostimulátorov. Jedná sa o jednu z biologicky aktívnych látok, výrazne ovplyvňujúcich imunitu. Vyvážená kompozícia, obsahujúca minerály, prášok z parožia  Marala a extrakty rastlín, je určený ako doplnok stravy na podporu imunity a ďalších dôležitých funkcií organizmu. Okrem toho je známa aj vzájomná súvislosť medzi konzumáciou zinku a medi v potrave a stabilnými funkciami mysle a orgánov reprodukcie.
Organické zlúčeniny medi sa zúčastňuje regulácie funkcie imunitného systému. Pri vrodenom deficite medi je narušené fungovanie imunity. Okrem toho musí meď vstupovať aj do zlúčenín, ktoré obsahujú zinok, pretože iba zinok ju môže vylúčiť z ľudského organizmu. Laktát zinku je zdrojom biologicky dostupného zinku, ktorého organické molekuly sú príbuzné bunkám organizmu.
Zinok prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí, vlasov, nechtov pokožky. Zinok prispieva k správnej kognitívnej funkcii, normálnej syntéze DNA,  normálnemu metabolizmu makroživín. Meď prispieva k udržaniu normálneho stavu spojivových tkanív, normálnej pigmentácii pokožky.

Elemvitals Ca - Organická minerálna kompozícia s vápnikom 

Prvok prírodnej pevnosti

Vápnik je nevyhnutný predovšetkým pre tvorbu pevných kostí, zubov, nechtov a vlasov. Avšak organizmus nie je schopný vstrebať ho bez pomoci vitamínu D. Preto, spoločne s vitamínmi K, C, zinkom, horčíkom sa vitamínom D aktívne zúčastňuje metabolizmu vápnika. Tento zložitý komplex vitamínov a minerálov, nevyhnutných pre podporu metabolizmu prvkov v kostnom tkanive, obsahuje práve tento prípravok  Je preukázaná súvislosť medzi príjmom vápnika, mangánu, zinku tiež vitamínov D a K v potrave a podporou normálnej stavby kostí. Okrem toho vitamín C zabezpečuje syntézu kolagénu a pôsobí na podporu normálnej funkcie kostného tkaniva.


Elamvitals Mg - Organická kompozícia minerálov s horčíkom

Prvok prírodného pokoja

Horčík je pre ľudský organizmus jedným z najdôležitejších prvkov. Obzvlášť veľké množstvo horčíka sa nachádza vo svaloch, vrátane buniek svalstva a ciev srdca. Týmto je definovaná jedna z najdôležitejších funkcií horčíka - regulácia procesov uvoľňovania svalstva, vďaka ktorým je zaistené celkové uvoľnenie organizmu. Je preukázané, že horčík napomáha potlačeniu únavnosti  a podporuje normálne psychické funkcie organizmu.
Prípravok je vyváženým komplexom pre podporu stability organizmu v prípade psychickej záťaže, stresov, ktorý zlučuje prírodný horčík s extraktmi ľubovníka a šišiaka bajkalského. Extrakt valeriány má upokojujúce účinky na receptory v mozgu, čo napomáha rýchlemu zaspávaniu a celkovej normalizácii spánku. Výťažok ľubovníka napomáha potlačeniu celkového nepokoja, podráždenosti a stresu. Horčík prispieva k zníženiu únavy, miery vyčerpania, normálnemu energetickému metabolizmu a normálnej činnosti svalov.

Zdroj: sibirskezdravi.cz 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára