utorok 12. mája 2015

Séria Sibírsky propolis

Propolis  alebo včelí tmel je živicová látka, ktorú včely získavajú z rastlín a používajú na vyplnenie nežiaducich otvorov v úli. Včelári sa stáročia domnievali, že propolis má chrániť včelstvo pred dažďom a prúdením studeného vzduchu, avšak výskumy v 20. storočí ukázali úplne iný, až zázračný účinok a vlastnosti propolisu. Vedci zistili, že včely pri zvýšenom vetraní v zimných mesiacoch nielen prežívajú, ale dokonca sa im darí aj v miernejšom podnebí. 
Propolis slúži včelám a  analogicky aj ľudskému telu nasledovným spôsobom

  • posilňuje stabilitu úľa - resp. posilňuje stabilitu ľudského tela
  • oslabuje negatívne vibrácie - resp. eliminuje negatívne vplyvy vonkajšieho prostredia na organizmus
  • zvyšuje obranyschopnosť, chráni pred chorobami, zabraňuje vstupu parazitov do úľa - posilňuje imunitný systém v ochrannej funkcii
  • zabraňuje hnilobným procesom v úli - má antibakteriálne, antimykotické, antivírové a antiseptické vlastnosti
Na Sibíri je propolis výrazne cenený, nielen vďaka svojim účinkom, ale aj čistote prírody, z ktorej pochádza. Altajskí šamani považovali propolis za posvätný magický elixír a verili, že zosilňuje silu včelieho jedu a je schopný vyháňať zlých duchov a choroby z ľudského tela. Na posilnenie liečivých účinkov propolisu altajskí liečitelia pridávali medzi včelie plásty amulety zo zlata, striebra, malachitu, ónyxu a ďalších vzácnych minerálnych látok. Táto prastará, až alchymistická technológia bola takmer zabudnutá, až kým ju opäť neobjavili vedci na konci 20. storočia. Podľa tejto technológie má propolis jedinečnú energetickú matricu, ktorá mnohokrát zosilňuje biologické účinky jednotlivých zložiek (bylín, minerálov). Následné početné vedecké pokusy s obohacovaním propolisu rôznymi látkami túto teóriu potvrdili. 
Výsledkom sú sibírske balzamy s obsahom vzácnych kovov a minerálov, sibírskeho propolisu a altajských bylín.

Čo obsahuje propolis? Zloženie propolisu je pomerne komplikované a doteraz nie je úplne známe. Medzi hlavné zložky propolisu patria glykozidy, polysacharidy, živicové balzamy, triesloviny a flavonoidy, ktoré majú silnú antibakteriálnu a antivírovú aktivitu. Propolis je schopný potlačiť aktivitu a zničiť celý rad mikroorganizmov, vrátane tuberkulóznych bacilov, vírusov, prvokov a húb. Naviac propolis pôsobí len na cudzie bunky


Strieborný elixír séria" Sibírsky propolis "


Základnou účinnou zložkou strieborného elixíru rady "sibírsky propolis" je prírodný med a propolis s včlenenými iónmi striebra, preslávený svojimi antibakteriálnymi účinkami a obsahom látok stimulujúcich imunitu.

Jedinečné výťažky zo sibírskych bylín upevňuje všetky články imunitného systému a napomáhajú spoľahlivej ochrane organizmu. Extrakt z vňate echinacea purpurová a plodu rakytníka podporuje imunitný systém, extrakt z koreňa angeliky slúži pre celkovú podporu odolnosti organizmu.

Extrakty z výhonku nátržníka krovitého, kvet nechtíka, vňať materinej dúšky, plodu brusnice a listu čiernych ríbezlí preukazujú antibakteriálny účinok. Extrakty z plodu rakytníka, brusnice a ruže sú takisto zdrojom vitamínu C.

Echinacea 
Táto rastlina je jedným z najznámejších imunostimulantov. Polysacharidy, obsiahnuté v trapatke pri zlučovaní s bunkami imunitného systému zvyšujú baktericídnu aktivitu a stimulujú syntézu antivirotík - interferónu.

Nechtík
Táto rastlina je známa svojimi antiseptickými vlastnosťami; pôsobí proti mnohým infekciám. Okrem toho ju preslávili aj silné antioxidanty, ktoré obsahuje (pozri. Vyššie) a ktoré účinne spoluvytvárajú obranné reakcie organizmu.

Nátržník krovitý
Rastlina, ktorá oplýva silnými protizápalovými, antibakteriálnymi a broncholytickými účinkami, vďaka ktorým sa často užíva pri ochoreniach z nachladnutia, pri zápaloch pľúc a pľúcnej tuberkulóze.

Šípky
Šípky sú prírodným polyvitamínovým zdrojom, prevažne vitamínu C, ďalej obsahujú vitamíny P, B1, B2, K, beta-karotén a bioflavonoidy. Vďaka bohatému zloženiu týchto látok majú šípky silný baktericídny a imunitu stimulujúci účinok.

Tymián
Základnou účinnou zložkou vňate tymianu je éterická silica, ktorá má antibakteriálne, antivirotické a broncholytické účinky, uľahčuje vykašliavanie.

Brusnica
Bobuľky brusníc sú tak bohatým zdrojom antibakteriálnych látok, že sa ani v prírode nekazí; v lekárstve sa ich antimikrobiálne vlastnosti využívajú pri liečbe rôznych infekčných ochorení.

Rakytník
V rakytníku sú obsiahnuté prírodné antioxidanty (beta-karotén, lykopén, luteín), ďalej organické kyseliny so silným antibakteriálnym účinkom a celá rada vitamínov, posilňujúcich imunitu.

Čierne ríbezle - listy
Dezinfekčné účinky čiernych ríbezlí súvisia s éterickými silicami, ktoré vytvárajú neopakovateľnú arómu čaju z čiernych ríbezlí.

Angelika
Koreň angeliky má antiseptické účinky, podporuje potenie a pôsobí protizápalovo. Používa sa pre celkovú podporu odolnosti organizmu a ako prostriedok na uľahčenie odkašliavania pri ochoreniach dýchacích ciest.

Zloženie
Pitná voda, Prírodný med, Propolis, Kapsička pastierska (Bursae pastoris herba L.) - vňať, Šalvia (Salvia officinalis L.) - vňať, Sladké drievko (Glycyrrhiza glabra L.) - koreň, Čučoriedka obyčajná (Vaccinium vitis-idaea L .) - list, Srdcovník obyčajný (Leonurus Cardiac L.) - vňať, Harmanček (Chamomilla recutita (L.) - vňať, Angelika lekárska (Archangelica officinalis Hoff) - koreň.

Objem: 100ml
Použitie: 1 čajová lyžička 1 - 3x denne


Kontraindikácie: Individuálna neznášanlivosť komponentov



Malachitový elixír  - séria "Sibírsky propolis"


Odporúčaný pre prevenciu zápalových ochorení ženských pohlavných orgánov a pri hormonálnych výkyvoch organizmu.

Malachitový elixír "Sibírsky propolis" s iónmi medi včlenenými do stavby základnej zložky - propolisu prostredníctvom vzácneho minerálu - malachitu. Meď je odveký ženský kov; harmonizuje hormonálnu rovnováhu, blahodarne pôsobí na krvotvorbu, kvalitu vlasov a stav pokožky. Účinok propolisu je násobený "ženskými" bylinkami, pochádzajúcimi zo sibírskej tajgy.

Zloženie
Pitná voda, Prírodný med, Propolis, Kapsička pastierska (Bursae pastoris herba L.) - vňať, Šalvia (Salvia officinalis L.) - vňať, Sladké drievko (Glycyrrhiza glabra L.) - koreň, Čučoriedka obyčajná (Vaccinium vitis-idaea L .) - list, Srdcovník obyčajný (Leonurus Cardiac L.) - vňať, Harmanček (Chamomilla recutita (L.) - vňať, Angelika lekárska (Archangelica officinalis Hoff) - koreň.

Objem: 100ml
Použitie: 1 čajová lyžička 1 - 3x denne


Kontraindikácie: Individuálna neznášanlivosť komponentov



Zlatý elixír  séria "Sibírsky propolis"


Prípravok je doporučený pre normalizáciu krvného obehu a podporu činnosti mozgu.

Základom Zlatého elixíru radu "Sibírsky propolis" je propolis, sýtený iónmi zlata a obohatený výťažkami jedinečných altajských bylín. Elixír pomáha zvyšovať energetickú kapacitu mozgu, prispieva k zlepšeniu krvného obehu v mozgu a napomáha ochrane tepien.

Zloženie
Pitná voda, Prírodný med, Propolis, Extrakt koreňa parchy saflorovej - "maralového koreňa" (Leuzea žltkastá DC.), Extrakt vňate svetlíka lekárskeho (Euphrasia officinalis L.), Extrakt vňate Kotvičníku zemného (Tribulus terrestris L.), Extrakt kvetov Nechtíka záhradného (Calendula officinalis L.), Extrakt vňate Ďateliny lúčnej (Trifolium pratense L.), Extrakt koreňa kozinca blanitého (Astragalus mambranaceus (Fish.) Bunge), Extrakt plodov hloh altajského (Crataegus altaica (Lond.) Lange)

Objem: 100ml
Použitie: 1 čajová lyžička 1 - 3x denne
Kontraindikácie: Individuálna neznášanlivosť komponentov


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára